Кабачкова запіканка - рецепт / фото gastronom.ru

Запіканка з кабачків – це дуже смачна та соковита страва!

Читайте такожПросто, смачно, ароматно: як приготувати швидку піцу на сковороді

Крім смакових переваг така запіканка ще й неймовірно корисна, оскільки кабачок – по-справжньому дієтичний овоч.

Відео дня

Кабачкова запіканка може бути як з іншими овочами, так і з м’ясом. Особливо добре смакуватимуть запечені кабачки під ніжною сирною скоринкою. Подавати цю ароматну страву варто за бажанням зі сметаною або будь-яким соусом до смаку.

До того ж готується смачна і поживна страва доволі просто та швидко.

Кабачкова запіканка з курятиною

  • Філе куряче - 250 г
  • Кабачки - 300 г
  • Сметана - 1,5 ст. л.
  • Гірчиця у зернах - 0,5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.
  • Сир твердий - 60 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Філе курячої грудинки нарізати маленькими кубиками. Перекласти куряче м'ясо в миску, додати сметану, гірчицю в зернах, сіль та чорний мелений перець. Перемішати й залишити куряче м'ясо маринуватися хвилин на 20.

Ріпчасту цибулю очистити й нарізати маленькими кубиками.

У сковороді розігріти олію. Обсмажити цибулю на середньому вогні до золотистого кольору, протягом 5 хвилин.

Як приготувати запіканку з кабачків / фото 1000.menu

Молодий кабачок промити й обрізати краї. Натерти кабачок на великій тертці. Віджати тертий кабачок, щоб позбутися соку.

У миску із замаринованим курячим філе перекласти тертий кабачок та обсмажену цибулю. Сюди ж вбити яйця, ще трішки посолити і перемішати.

Перекласти кабачкову масу з куркою в форму для запікання і розрівняти поверхню. Випікати запіканку в духовці, розігрітій до 180°C упродовж 25-30 хвилин.

Твердий сир натерти на великій тертці.

Через 25-30 хвилин дістати запіканку з духовки. Посипати ним поверхню запіканки. Знову покласти запіканку в духовку хвилин на 7-10, щоб сир розплавився й утворилася рум'яна кірочка.

Запіканка з кабачків та помідорів

  • Кабачки - 800 г
  • Помідори - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Твердий сир - 160 г
  • Пшеничне борошно - 120 г
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія - 1 ч. л.

Кабачки помити та обсушити. Якщо у кабачків шкірка груба, очистити від неї. Натерти їх на великій тертці. Віджати кабачкову масу від зайвого соку, щоб вона не була занадто рідкою. Додати до кабачків яйця, добре перемішати.

Сир подрібнити на будь-якій терці, адже під час запікання він розплавиться.

Половину натертого сиру додати до кабачкової маси, посолити й перемішати. Просіяти в отриману масу борошно, добре перемішати. Повинна вийти в'язка, густувата маса.

Смачна запіканка з кабачків - рецепт / фото btblady.com

Форму для запікання змастити рослинною олією або вершковим маслом, викласти кабачкову масу та розрівняти її.

Помідор помити й обсушити. Нарізати його скибочками. Викласти скибочки помідора поверх кабачкового шару. Зверху посипати запіканку рівномірно рештою сиру.

Поставити форму в заздалегідь розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин. Готувати запіканку до утворення рум'яної сирної скоринки. Готовій запіканці дати трохи охолонути, нарізати на шматочки і можна подавати до столу.

Кабачково-картопляна запіканка

  • Молоді кабачки - 100 г
  • Молода картопля - 100 г
  • Броколі - 80 г
  • Болгарський перець - 80 г
  • Помідори - 60 г
  • Зелений горошок - 50 г
  • Цибуля ріпчаста - 60 г
  • Молоко - 200 мл
  • Твердий сир -50 г
  • Оливкова олія - 30 мл
  • Спеції сухі - 0,5 ч.л.
  • Сіль - за смаком

Помити овочі, вирізати у помідорів і перцю плодоніжки, а у перців видалити насіння. Цибулю і картоплю почистити. Броколі поділити на суцвіття.

Картоплю, кабачки, помідори та цибулю нарізати кружальцями. Болгарський перець вузькими шматочками.

Як приготувати кабачкову запіканку / фото patee.ru

У форму для запікання покласти нижнім шаром кружечки картоплі, на неї цибулю, потім кабачки, наступним шаром – помідори. Зверху впереміш викласти броколі, шматочки перцю та зелений горошок.

Овочі посипати сіллю та спеціями. Залити вміст форми молоком, полити оливковою олією.

Поставити форму в розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин (до готовності овочів). За 5 хвилин до готовності посипати запіканку натертим на великій тертці сиром. Подавати до столу гарячою.

Кабачкова запіканка з грибами

  • Кабачки - 250 г
  • Печериці - 150 г
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 3 ст. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Олія - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Кабачок сполоснути та просушити, натерти його на середній терці. Потім обов'язково віджати сік від кабачків.

Читайте такожСмачно по-домашньому: рецепт яєчної локшини

Печериці вимити й висушити, нарізати невеликими шматочками і додати до кабачка. Сюди ж вбити кілька курячих яєць, посолити та поперчити за смаком. Можна додати трохи часнику.

Всипати борошно і розпушувач. Усе добре перемішати.

Духовку прогріти до 180°C. Форму змастити олією, викласти кабачки. Запікати 25 хвилин. За бажанням можна посипати готову страву сиром і запікати ще 7-8 хвилин.