Львів. 22 лютого. УНІАН. Ціни на спожитий природний газ релігійними організаціями, встановлено на рівні роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення. Про УНІАН повідомила прес-секретар ВАТ «Львівгаз» Оксана Ростикус.

Відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (розділ ІІ, ст. 7), релігійними організаціями в Україні є релігійні громади, управління і центри, монастирі, релігійні братства, місіонерські товариства (місії), духовні навчальні заклади, а також об’єднання, що складаються з вищезазначених релігійних організацій.

«Отож, монастирі віднесені до релігійних організацій, відповідно нарахування їм здійснюється на рівні роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення», – зазначено в повідомлені.

Відео дня

Постановою Кабміну від 03.09.2009 р. № 989 «Про ціни на природний газ для потреб релігійних організацій» встановлено, що у поточному році для релігійних організацій роздрібні ціни застосовуються залежно від річного обсягу використання природного газу в минулому році (крім обсягів, що використовувалися для виробничо-комерційної діяльності).

Всі питання із встановлення ціни на енергоносії залежать від урядових постанов. На сьогодні нарахування здійснюються згідно з чинним законодавством.