Львів. 9 травня. УНІАН. Сьогодні  у Львові Студентське братство Львівщини організувало біля Монументу Слави на вул. Стрийській  привітання воїнів Української Повстанської та радянської армії, які боролися з фашизмом, як у сталінському так і у гітлерівському прояві. Молодь вручила квіти ветеранам, які були учасниками українського повстанського руху та радянської армії, дякуючи за участь в перемозі над фашизмом  і визволенні України. Про це повідомили УНІАН організатори акції.

Як розповів УНІАН представник Студентського братства Львівщини Борис ПОШИВАК, «Студентське братство вважає символічним, що саме у Львові, біля Монументу, що присвячений “переможцям над фашизмом” було вшановано, як ветеранів антигітлерівської боротьби, так і учасників повстань у радянських концтаборах ГУЛАГУ, які боролися проти сталінізму».

Борис ПОШИВАК повідомив, що  «на противагу  запровадженого офіційним Києвом використання червоних радянських прапорів, Студентське братство пошило і під час привітання ветеранів підняло п’ятиметрові українські прапори, щоб нагадати, що борці проти різних фашизмів і тоталітаризмів воювали під синьо-жовтим прапором УПА, який сьогодні є державним прапором України».

Відео дня