Тернопіль. 5 серпня. УНІАН. Розпочалася проща заробітчан до Зарваниці.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у пасторально-місійному відділі Української греко-католицької церкви, який організовує прощу, триватиме паломництво 10 днів. За цей час прочани пройдуть 240 км від Самбора до Зарваниці трьома областями: Львівською, Івано-Франківською, Тернопільською.

Розпочалася проща сьогодні о 7.00 літургією у храмі століття Різдва Богородиці у місті Самбір, після чого о 9.30 паломники вирушили до Зарваниці.

Відео дня

Дорогою прочани відвідуватимуть усі храми, де молитимуться за збереження українських родин та гармонію між батьками та дітьми.
Учасників прощі супроводжуватиме мікроавтобус, який везтиме їхній багаж і де вони у разі потреби можуть отримати медичну допомогу.

Координатором прощі є отець Василь ПОТОЧНЯК, який упродовж дев’яти років служив в Італії та опікувався духовним життям українських греко-католиків.

Довідка УНІАН. Марійський духовний центр у Зарваниці Тернопільської області входить до двадцятки Марійських центрів світу. Щороку на Всеукраїнські прощі сюди приходить до 100 тис. паломників.