Львів. 31 жовтня. УНІАН. Відповідно до наказу ДПС України від 21 жовтня 2011 року розпочато реорганізацію податкових органів Львівської області.

Як повідомили УНІАН у секторі взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПА у Львівській області, комісію з проведення всього обсягу цієї відповідальної роботи очолив голова ДПА у області Віталій Пекарчук. На Львівщині замість податкової адміністрації буде створено Державну податкову службу.

Комісією опрацьовано необхідні заходи щодо поетапного здійснення процесу реорганізації та реформування обласної податкової адміністрації, а також направлено Державному реєстратору повідомлення про припинення її юридичної особи.

Відео дня

Суттєві реформаторські зміни передусім стосуються податкових інспекцій області. Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 вересня 2011 року №981 на базі ДПІ у Дрогобицькому районі та м.Бориславі шляхом злиття буде створено Дрогобицьку об’єднану державну податкову інспекцію. Буде створено міжрайонні державні податкові інспекції:
- Городоцьку (шляхом злиття ДПІ у Городоцькому і Мостиському районах);
- Золочівську (шляхом злиття ДПІ у Золочівському і Перемишлянському районах);
- Миколаївську (шляхом злиття ДПІ у Миколаївському і Жидачівському районах).

Заходи з реорганізації розпочинаються і в інших податкових інспекціях області.
Постановою уряду визначено, що органи Державної податкової служби, які реорганізуються, продовжують виконувати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам, які будуть утворені.

Зміни в структурі та функціонуванні органів податкової служби зумовлено необхідністю привести її діяльність у відповідність до вимог і норм Податкового кодексу України, а відтак перенести основні аспекти на забезпечення супроводу і обслуговування платників податків, стимулювання їх сумлінного ставлення до свого основного обов’язку перед суспільством, підтримки і розвитку вітчизняного бізнесу.