Київ. 28 травня. УНІАН. В Україні анульовано ліцензії трьом приватним вищим навчальним закладам.

Про це УНІАН повідомили у Відділі взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

За їх даними, таке рішення було прийнято на засіданні Державної акредитаційної комісії за результатами планових комплексних перевірок Державною інспекцією навчальних закладів України.

Відео дня

Так, ліцензії анульовано: Київському економічному інституту менеджменту (на підготовку молодших спеціалістів зі спеціальностей «Фінанси і кредит», «Комерційна діяльність», «Ресторанне обслуговування»); Донецькому коледжу радіоелектроніки і управління (повністю – для всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів та спеціальностей); Київському університету «Східний світ» (повністю – для всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів та спеціальностей).

Крім того, Київському економічному інституту менеджменту надано тримісячний строк для усунення виявлених недоліків та порушень при підготовці бакалаврів, спеціалістів, магістрів.

Як зазначили в Міносвіти, під час перевірок інспекторами ДІНЗ зафіксовані численні порушення Ліцензійних умов надання освітніх послуг і виявлено низьку якість підготовки фахівців. Зокрема, встановлено невідповідність у кадровому, навчально-методичному, матеріально-технічному забезпеченні, порушення Умов прийому до вищих навчальних закладів, процедури призначення керівників ВНЗ.

Окремо відзначено низький рівень знань студентів за результатами проведених контрольних робіт, додали в міністерстві.