Ілюстрація REUTERS

Землетрус магнітудою 5,1 за шкалою Ріхтера, який сколихнув Афіни в п'ятницю, пошкоджено декілька будівель, і чотири людини були госпіталізовані з травмами, жодна з яких не була серйозною.

Читайте такожБіля берегів Еквадору стався потужний землетрус

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ekathimerini.

Сейсмологічний центр Університету Арістотеля в Салоніках заявив, що землетрус, який стався о 2:13, був близький до поверхні, що пояснює, чому його сильно відчували в грецькій столиці.

Епіцентр знаходився всього у 22 кілометрах на північний захід від Афін.

Через поштовхи багато працівників покинули свої офіси та зібралися в парках та інших відкритих місцях у кількох районах міста.

Представник уряду Стеліос Петсас сказав, що влада отримала повідомлення про те, що обрушилося два старих будинки й ще кілька будівель отримали незначні пошкодження на фасадах. Також звалилася занедбана портова будівля (на цій ділянці порту пасажири не висаджуються).

Підземні поштовхи спричинили відключення електроенергії навколо Афін, тимчасові проблеми виникли й з мобільним зв'язком - через перевантаження мережі.

Петсас сказав, що впала штукатурка зі стін у будівлі парламенту і всередині афінської прокуратури, і що держава готова реагувати на будь-які проблеми.

Пожежна служба заявила, що отримала 12 дзвінків від людей, які опинилися в ліфтах.

Відбулося кілька поштовхів, два з яких були досить потужними та відчувалися по всьому місту.

Останній землетрус в Афінах був у 1999 році, коли загинули 143 людини, багато будинків обрушилися або були серйозно пошкоджені.