Ілюстрація REUTERS

Жертвами двох ураганів, що обрушилися на Португалію, Іспанію та Францію, до неділі, 22 грудня стали не менше восьми осіб. У середу в цих країнах бушував шторм "Ельза", а вже в суботу його змінив руйнівний ураган "Фабієн".

Читайте такожАвстралію охопила 40-градусна спека

Пориви ураганного вітру досягають 170 км/год. В іспанському регіоні Галісія тисячі домогосподарств залишилися без електрики, пише "Німецька хвиля". У багатьох аеропортах скасовано перельоти, в Португалії у зв'язку з затопленням залізничних шляхів призупинено рух поїздів між Лісабоном і Порто. Закриті залізничні вокзали у французьких містах Бордо, Тулуза і Андай.

Відео дня

Шторм зачепив і південь Великобританії, де в результаті потужних дощів річки вийшли з берегів. У місті Чертсі під Лондоном торнадо пошкодив численні будинки та автомобілі.

Від повені постраждала й Італія. В суботу у Венеції вода піднялася на 120 см над рівнем моря, затопивши близько 30 відсотків міста. При цьому Венеція ще не встигла відновитися від наслідків катастрофічної повені, що сталася місяць тому, коли під водою опинилися практично всі вулиці міста.