9 травня в Україні буде сонячно, проте не надто тепло / фото Tim Hill / Pixabay

У четвер, 9 травня, на погоду в Україні впливатиме західний антициклон на ім'я Thomas. Це масштабна область високого атмосферного тиску, яка спричинить суху та сонячну погоду на значній частині Європейського континенту, включно з Україною. Про це говорить синоптик Наталка Діденко.

"Тому 9-го травня опадів у нас не очікується, буде малохмарно, світитиме сонечко", - каже синоптик.

Проте, за її словами, ясна погода вночі дозволить арктичній повітряній масі вистудити повітря та навіть підстилаючу поверхню до заморозків. Лише південна частина, Закарпаття та прикарпатські області уникнуть заморозків.

Відео дня

"Вночі 10-го травня заморозки ще протримаються на сході, півночі та в центрі України, а вже 11-го травня вони припиняться", - прогнозує Наталка Діденко.

Завтра вдень максимальна температура повітря становитиме +11...+17 градусів, на північному сході подекуди буде лише +9...+11 градусів, у південній частині та в західних областях +15...+20 градусів, на Закарпатті найтепліше, до +22 градусів.

Погода у Києві - прогноз синоптика

У Києві 9 травня очікується свіжа, ясна та суха погода. Вночі буде +2...+5 градусів, на околицях заморозки, а вдень також буде не надто тепло, +11...+12 градусів.

Коли в Україні потеплішає?

Температура в Україні підвищиться лише наприкінці поточного тижня. За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, у суботу буде +17°...+22°, а у неділю вже очікується +19°...+24°.

Вас також можуть зацікавити новини: