23 листопада у більшості областей Україні очікуються дощі та мокрий сніг / фото Dumskaya.net

Вже з вівторка, 23 листопада, погода в Україні почне змінюватись. До кінця тижня очікуються опади, похолодання та сильний вітер.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

"23 листопада через незначне падіння тиску над Чорноморсько-Азовським регіоном та розвитком слабкої циклонічної циркуляції, пройдуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу в більшості областей країни за винятком північної частини", - розказав він.

У середу, 24 листопада, температура повітря помітно знизиться особливо в нічний час доби. За словами синоптика, традиційно найхолодніше буде у східних та північних областях. Там морози зміцніють місцями до -10° і навіть нижче. До п’ятниці включно, 26 листопада, утримається стійка та суха погода.

Читайте такожСиноптик попередила про новий виток похолодання в Україні

"Ближче до кінця тижня, 27 та 28 листопада, характер погодних умов суттєво зміниться. Через встановлення південних процесів, атмосферний тиск почне падати, посилиться вітер південного та південно-західного напрямків місцями до 15 – 20 м/с і розпочнуться опади переважно у вигляді дощу, що охоплять всю територію країни", - попередив він.

За даними синоптика, подекуди дощі будуть інтенсивними, на півдні України в неділю не виключені також окремі грози. Температура повітря суттєво підвищиться.

"До кінця місяця збережеться нестійкий характер погоди і говорити поки що про настання метеорологічної зими не доводиться", - резюмував він.

Нагадаємо, керівник Гідрометцентру Микола Кульбіда спрогнозував 30-градусні морози в січні і лютому. Грудень, за його словами, буде теплим.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: