Найхолоднішою буде погода у західних областях / Фото ua.depositphotos.com

Завтра, 30 вересня, в Україні дощитиме.

Про це повідомила синтоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСильно не похолодає: синоптик дав детальний прогноз на жовтень

Відео дня

"Циклон зумовить вологу погоду в більшості областей, лише північний схід - Сумщина, Харківщина, Луганщина - побуде у переважно сухій повітряній масі", - зауважила вона.

Загалом в Україні вітер буде південно-східний, на Заході - північно-західний, 5-12 м/с, тобто, помірний. На Сході та північному сході очікується сильний вітер, до штормових поривів.

Що стотується температури повітря, найхолоднішою передбачається погода в західних областях, максимально лише +12°...+16°. У більшості областей України в середу +14°...+18°, на півдні та сході +15°...+20°.

У Києві 30 вересня очікується волога хмарна погода з температурою повітря близько +15°. У столиці очікується поривчастий вітер.

Попередження про негоду від ДСНС

Синоптики попереджають про зливи в деяких областях України та підвищення рівня води в річках на заході. У південних, східних та центральних областях очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

"Вдень 29 вересня у Хмельницькій, Вінницькій, Одеській, Миколаївській областях сильні дощі; у південних, східних та центральних областях пориви вітру 15-20 м/с»,- наголошується у повідомленні.

Крім того, у зв'язку з очікуваними зливами ввечері 29 і протягом 30 вересня - 1 жовтня на річках басейнів Прута і Сірета очікується підвищення рівнів води на 0,5-1,5 м над рівнями на 8:00 28 вересня.

Також через сильні дощі в гірських районах можливе формування значного схильного стоку і локальних селевих потоків.