В Україні очікується дуже спекотна погода / фото ua.depositphotos.com

Найближчий тиждень в Україні буде пекельно спекотним. Температура в деякі дні може досягати +35°...+38°. Найвищі градуси будуть на півдні та сході країни, а на заході т півночі очікується більш комфортна температура. Періодично йтимуть дощі та грози. Про це свідчать дані Погода УНІАН.

У понеділок, 3 червня, на сході, а також в деяких центральних і більшості південних областей температура підніметься до +29°...+31°. На решті території стовпчики термометрів покажуть +25°...+27°.

3 червня в Україні буде до + 31° / фото УНІАН

У вівторок, 4 липня, спека посилиться. На південному сході повітря розжарить вже до +31°...+33°. У більшості областей очікується від +27° до +29° і лише на крайньому заході буде близько +26°. Також місцями на заході, у Дніпропетровській та Сумській областях ймовірні невеликі дощі та грози.

Відео дня

4 червня спека в Україні буде дуже спекотно / фото УНІАН

У середу, 5 липня, температура в Україні продовжить поступово підвищуватися. На заході та півночі буде +27°...+28°, у центральних та східних областях +28°...+32°, а на півдні стовпчики термометрів підскочать до +30°...+36°.

Дощі з грозами в цей день ймовірні на заході, півночі і місцями в центральній частині нашої країни.

5 липня в Україні вже буде найсильніша спека / фото УНІАН

У середині тижня, 6 липня, спека в Україні посилиться ще більше. Місцями на півдні не виключені +37°...+38°. У центрі та на сході буде від +31° до +35°. На півночі очікується +28°...+30° і лише на заході, де повсюдно очікуються грози, буде більш комфортна температура, +24°...+26°. Також грози очікуються на півночі та в центрі.

6 липня в Україні очікується потужна спека до +38° / фото УНІАН

Перед вихідними, 7 липня, в Україні знову буде сильна спека. Не допоможуть навіть дощі та грози, які очікуються практично по всій країні, крім Приазов'я. 

На заході буде +23°...+27°, на півночі - до +30°. У центральній частині буде від +26° у Вінниці до +34° в районі Кривого Рогу. На сході України температура підніметься до +35°, а на півдні знову очікуються нестерпні +32°...+38°.

7 липня в Україні будуть великі температурні контрасти / фото УНІАН

На вихідних погода в Україні почне стабілізуватися. До кінця тижня спека відступить, стане більше хмарності, у багатьох областях пройдуть невеликі дощі, які приведуть до зниження температури. 

На заході та півночі будуть комфортні +24°...+26°, в центральній частині очікується від +25° до +31°, на сході стовпчики термометрів покажуть +28°...+32°, а на півдні температура знизиться до +27°...+31°.

8 липня спека трохи почне відступати / фото УНІАН
Наприкінці тижня спека ослабне, прийдуть дощі / фото УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: