У Львові та області очікується ускладнення погоди / фото УНІАН

Найближчими днями у Львівській області очікується непроста погода з сильними опадами та тріскучими морозами. Про ускладнення погодних умов попереджає місцевий гідрометцентр.

За даними синоптиків, у зв’язку з проходженням атмосферних фронтів з заходу та в подальшому впливом холодної повітряної маси очікується:

  • 01 грудня - часом сніг та мокрий, вдень з дощем; місцями значні опади.
  • 02 грудня - часом сніг, мокрий сніг та дощ, вночі місцями значні опади.
  • 03 грудня - вночі значний мокрий сніг та сніг, вдень часом сніг. Місцями хуртовини.

Також синоптики попереджають про налипання мокрого снігу, ожеледь, туман. На дорогах ожеледиця.

Відео дня

Висота снігового покриву 1-2 грудня дещо знизиться, а з 03 грудня спостерігатиметься приріст висоти снігового покриву на 5-10 см.

Очікується й поступове зниження температури повітря. 1-2 грудня вночі 0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 3° тепла, а 3 грудня вночі вже буде 2-7° морозу, вдень 0-5° морозу.

"Надалі очікується встановлення морозяної погоди: вночі 8-14° морозу, при проясненнях місцями до 18° морозу; вдень 1-6° морозу", - йдеться у попередженні.

Як зазначається, через негоду у Львівській області оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

"Такі погодні умови можуть призвести до порушень роботи служб електропостачання, зв’язку, будівельної галузі та до порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг і вулиць", - попередили у Львівському гідрометцентрі.

Погода на Львівщині сьогодні - прогноз на 1 грудня

За словами синоптиків, 1 грудня погоду визначатиме проходження атмосферних фронтів з заходу.

У Львівській області буде хмарно. Часом йтиме сніг та мокрий сніг, вдень подекуди з дощем, місцями значні опади. Подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь. Слабкий туман. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вдень від 3° морозу до 2° тепла.

У Львові також буде хмарно. Часом сніг та мокрий сніг. Налипання мокрого снігу, ожеледь. Слабкий туман. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Вдень очікується від 1° морозу до 1° тепла.

"Погіршення видимості в опадах, в тумані 500-1000 м", - зазначають синоптики.

Вас також можуть зацікавити новини: