На початку лютого погода в Україні буде нестабільною / фото Віктор Ковальчук, УНІАН

Початок лютого в Україні буде з нестійкою погодою. У перші дні місяця очікуються дощі, сніг, мокрий сніг, подекуди посилення вітру й ожеледиця на дорогах. Водночас температура вдень буде плюсовою, в окремих областях повітря прогріється навіть до весняних +8°...+11°. Про це свідчить прогноз синоптики Ігоря Кібальчича, пише "Метеопрог".

Погода 1 лютого

У четвер, за даними синоптика, у східних областях пройдуть невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу, мряки та дощу, можлива ожеледь. На решті країни без істотних опадів. Вітер західний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -4…+1 °С, вдень 0…+5 °С, у південній частині та на крайньому заході місцями +6…+8 °С.

Відео дня

Погода 2 лютого

У п'ятницю, в більшості областей, окрім південної половини, очікуються невеликі опади у вигляді снігу, місцями з дощем. На Лівобережжі подекуди ожеледь. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень 0...+5 °С.

Погода 3 лютого

"У суботу, 3 лютого, очікується нестійка погода через вплив Балтійського циклону", - каже синоптик. У цей день пройдуть помірні опади у вигляді снігу із переходом у дощ. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, у західних областях вдень місцями пориви сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, вдень 0...+5 °С.

Погода 4 лютого

Наприкінці тижня в Україні утримається нестійкий характер погоди, з опадами переважно у вигляді снігу та дощу. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме -1...+4 °С, вдень +2...+7 °С, а на Одещині повітря прогріється аж до +11 °С.

Погода у лютому 2024

За даними Укргідрометцентру, середня за місяць температура буде від -4° до +2°, що у південних, східних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях та в Криму на 1-1,5° вище за норму, на решті території України - близько до норми.

Кількість опадів за місяць очікується в межах норми по всій країні.

Вас також можуть зацікавити новини: