В Україні дощитиме та стане холодніше / Фото ua.depositphotos.com

Найближчими днями погода в Україні буде дощовою та прохолодною. Пов'язано це з двома циклонами, що принесуть нам опади та похолодання. Про це в коментарі NV розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її даними, у найближчі три доби, до 18 квітня, на погоду в Україні впливатимуть атмосферні фронти, пов’язані зі скандинавським циклоном. Через це майже по всій Україні дощитиме.

"Це будуть короткочасні дощі, подекуди з грозами", - каже Наталія Птуха.

Відео дня

16 квітня, за її даними, у Карпатах та на Прикарпатті місцями очікуються справжні зливи. Сухо буде лише у південно-східних районах України.

Разом з дощами прийде й похолодання. 16 квітня у північних, західних і частково центральних областях вночі буде +4…+11, а вдень +15…+22, а вже у наступні два дні денна температура знизиться до +7…+14.

На півдні та південному сході до 18 квітня вдень буде до +22…+29. А потім й там трохи похолоданішає, але все одно буде тепло, до +24 градусів.

З 18 квітня середня температура в усіх інших регіонах країни знизиться до денних +6…+11. А на високогір'ї Карпат 18 квітня пройде мокрий сніг, а температура вночі та вдень знизиться до 0 градусів. 

Причиною такої погоди стане циклон з південного заходу, з Балкан, який і принесе вологу. Дощі, за словами Наталії Птухи, оминуть лише південний схід.

Заморозки в Україні

Інший відомий синоптик Наталка Діденко прогнозує заморозки в Україні. За її словами, у другій половині поточного тижня можливий "мінус", якщо не прикриє небо хмарами. Загалом, за її словами, на цьому тижні в Україні переважатиме свіжа, іноді навіть холодна погода з періодичними дощами.

Вас також можуть зацікавити новини: