Цього тижня в Україні буде тепліше за норму / фото УНІАН

Найближчого тижня погода в Україні нагадуватиме класичний листопад. На українців чекає відносно м'який характер погоди, у деяких областях випаде сніг, температура коливатиметься близько 0°, буде хмарно, очікуються тумани.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.ua.

За його даними, у першій половині тижня на погоду в Лівобережній частині України впливатиме західна периферія потужного азіатського антициклону, тому тут істотних опадів не очікується. На решті території збережеться волога погода з надмірним зволоженням.

Відео дня

"13 та 14 грудня нічні температури у східних та західних областях становитимуть близько -7...-2° (у Карпатах до -10°), на решті країни 0...+5°. Вдень повітря прогріватиметься до +1…+6°, на півдні та в Криму традиційно вище – до +5…+10°. У Карпатах та на Прикарпатті навіть у денний час стовпчик термометра не підніметься вище за -5…0°", - розказав він.

Читайте такожЧастину України попередили про небезпечну погоду

За його даними, 15 та 16 грудня температура повітря по всій країні розподілиться більш рівномірно: вночі термометри покажуть значення в межах -5…-0°, вдень +1…+6°. У Карпатах протягом доби очікується -4…+1°.

За словами синоптика, у п'ятницю та на вихідні помітно посилиться вітер, знизиться атмосферний тиск та періодично випадатимуть опади у вигляді снігу та мокрого снігу. У цей період погода вже більше буде нагадувати зимовий сезон, проте температура все ще залишиться вищою за норму на 2-4 градуси.

"17-19 грудня за рахунок надходження холоднішого повітря з півночі відбудеться незначне зниження температури, особливо в денний час. Вночі термометри покажуть -6...-1°, вдень -2...+3°. У Карпатах утримається морозна погода із середньодобовими температурами близько -3...-8°", - спрогнозував синоптик.

Нагадаємо, згідно з прогнозом Погода УНІАН, сьогодні, 13 грудня, в Україні буде багато опадів. На заході країни пройдуть снігопади, а на півночі, в центрі та на півдні - дощі. Сухо буде лише в східних областях. Температура продовжить знижуватися. Наприклад, жителів західних областей протягом дня очікують -2°...+3°. Найтепліше буде на півдні України.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: