В Україну йде похолодання / Фото ua.depositphotos.com

Вже відзавтра  через активний циклон в Україні має змінитися погода: почнуться дощі та прийде похолодання.

Про це розповіла заступниця начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, передають "Факти".

"17 вересня на заході та на півночі країни, а з 18 вересня вже практично по всій території України пройдуть помірні, а місцями й сильні дощі з грозами, також можливі пориви вітру 15-20 метрів на секунду",- повідомила синоптик.

Відео дня

Вона сказала, що 19 вересня фронт переміститься на схід України.

Читайте такожПохолодання до 0° та зливи: якої погоди чекати українцям до кінця вересня (карта)

"Крім того, з 19-20 вересня в Україні з півночі зайде холодне повітря. Це призведе до істотного зниження температури: вдень очікується близько 10-15 вище нуля, а 21 вересня стовпчики термометрів можуть опуститися до відміток плюс 8-12. Правда, на півдні температура ще якийсь час протримається на значеннях плюс 20, але пізніше опуститься до 17 градусів. Тобто у нас встановиться холодна осіння погода — з температурою, яка буде нижчою за кліматичну норму", - пояснила синоптик.

Але, за її словами, таке погіршення погоди протримається в Україні не довго.

"Ми припускаємо, що наприкінці вересня, близько 25 числа, дощів вже не буде й сонечко прогріє повітря до нормальних позначок", - запевнила вона.

Нагадаємо, найближчими вихідними в Україні варто очікувати істотного похолодання. Як повідомляла Наталка Діденко, відчутне похолодання припаде на найближчі вихідні. У суботу та неділю очікується від +13 до +16 градусів.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: