Українців попередили про гнози / фото ua.depositphotos.com

У четвер, 19 серпня, у багатьох областях Україні вируватиме негода. Очікуються град, грози та шквали.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

"19 серпня у центральних (крім Вінницької), південних, вдень також у східних областях грози, подекуди град, шквали 15-20 м/с, вночі у центральних та південних областях місцями значні дощі", - йдеться у повідомленні.

Через негоду в цих областях оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Погода в Україні 19 серпня

У четвер, 19 серпня, спекотна погода ще затримається на південному сході та у Харківській області.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожСиноптик розказала, якою буде погода в Києві на День Незалежності

"Найближчої доби холодний атмосферний фронт циклону LUCIANO продовжить свою мандрівку територією України, зміщуючись з заходу на схід. Відповідно у більшості областей ще утримається нестійкий характер погоди з активною грозовою діяльністю. Проте з заходу на територію України вже почне поширювати вплив свій антициклон FRIDOLINE, тому у західній частині країни завтра вже буде сухо. Щодо температури, то завтра спекотна погода ще затримається на південному сході та Харківщині, послаблення спеки у вищезгаданих регіонах очікуємо у п'ятницю. На решті території України вже стало значно прохолодніше", - йдеться у повідомленні.

Завтра, 19 серпня, у західних та Житомирській областях без опадів. Температура вночі 7-12°, вдень 20-25°.

У південно-східній частині та на Харківщині вночі без опадів, вдень короткочасні дощі, грози, подекуди град. Температура вночі 16-21°, вдень 28-33°.

На решті території короткочасні грозові дощі, подекуди град, вночі у центральних та південних областях місцями значні дощі (вдень у північних областях без опадів). Температура вночі 13-18°, вдень 21-26°.

Вітер північно-західний, у східній частині південно-східний , 7-12 м/с. У центральних, південних, вдень також у східних областях місцями шквали 15-20 м/с.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: