На цьому тижні в Україні помітно потеплішає / Фото ua.depositphotos.com

Найближчого тижня на українців чекає тепла і в міру дощова погода. Опади очікуються практично кожен день, проте будуть не по всій країні. В середині тижня сильно потеплішає, місцями температура підійматиметься до + 9°...+11°. А на вихідних стовпчики термометрів поповзуть вниз.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Прогноз погоди на 7 лютого

Так, тиждень в Україні почнеться з похмурої погоди та дощів на північному заході країни. На решті території очікується суха погода. Найхолодніше буде на півночі та сході України - до +2°...+4°. На заході повітря прогріється до + 3°...+5°, а в Чернівецькій області буде +8°. У центрі очікується +3°...+7°, а на півдні України - традиційно найтепліше, до +4°...+9°.

Відео дня
Погода в Україні 7 лютого / фото УНІАН

Прогноз погоди на 8 лютого

У вівторок, 8 лютого, в Україні трохи похолодає. Вночі буде від -1° до +1°, а вдень у більшості західних областей, на півночі та місцями в центрі стовпчики термометрів не піднімуться вище +1°...+2°. При цьому на південному заході буде до +2°...+4°, на сході - до +3°, а на півдні від +3° до +6°. Переважатиме похмура погода.  Дощі змістяться на Лівобережжі та Південь України.

Погода в Україні 8 лютого / фото УНІАН

Прогноз погоди на 9 лютого

До середини тижня в Україні почнеться потепління. Першими його відчують жителі західних областей, де температура підніметься до +3°...+7°.  На півночі та в центрі буде +1°...+4°. На сході - найхолодніше, 0°...+1°, а на півдні стовпчики термометрів покажуть +2°...+6°. 

Невеликі дощі очікуються лише в Сумській, Харківській, Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях.

Погода в Україні 9 лютого / фото УНІАН

Прогноз погоди на 10 лютого

У четвер, 10 лютого, стане ще тепліше. Так, на заході та в більшості південних областей повітря прогріється до +5°...+11°, на півночі та в центрі буде +3°...+6°, а на сході - до +3°.

У цей день в Україні переважатиме хмарна погода з проясненнями, а невеликі дощі пройдуть на півночі, північному сході та місцями в центрі країни.

Погода в Україні 10 лютого / фото УНІАН

Прогноз погоди на 11 лютого

Перед вихідними тепла погода охопить всю Україну, а невеликі дощі можуть покапати лише на крайньому заході та в Сумській області.

У західних областях буде до +9°, на півночі повітря прогріється до +3°...+5°. У Центрі буде від +4° до +8°, на сході - до +4°...+7°, а на півдні очікується від +7° до +10°.

Погода в Україні 11 лютого / фото УНІАН

Прогноз погоди на вихідні

На вихідних, 12 і 13 лютого, почнеться похолодання. В окремі області повернуться невеликі нічні морози, а вдень у більшості областей температура буде від +2° до +5°. Лише на півдні ще затримається тепло до +4°...+9°.

У неділю, 13 лютого, в Україні стане ще холодніше. Вночі по всій країні буде -2°...-5°, а вдень від 0° до +3°. На півдні та південному заході - до +5°...+6°. Без опадів, невелика хмарність.

Погода в Україні 12 лютого / фото УНІАН
Погода в Україні 13 лютого / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

7 лютого - Григорій Богослов. Яка погода буде до обіду, такою буде і перша половина наступної зими, а погода після обіду передбачала погоду на другу половину наступної зими.

8 лютого - в цей день сонце на літо повертає. Помітно, що дні стали довшими.

9 лютого - якщо хмари в цей день йдуть проти вітру - до хуртовини.

10 лютого - Єфремов день. Вважається, що якщо вітер на Єфрема пронісся - літо буде сирим і холодним.

11 лютого - день Лаврентія і Власа. Сильні морози в цей день обіцяють спекотне літо.

12 лютого - Червоний Місяць в цей день - до вітру.

13 лютого - Микита Новгородський. Якщо вдень іній-сніг ще довго не випаде.

Вас також можуть зацікавити новини: