Найближчої ночі в Україні будуть заморозки / колаж УНІАН, фото Kerstin Riemer/Pixabay, Укргідрометцентр

Вночі 12 жовтня у низці областей очікуються заморозки у повітрі та на грунті. Попередження про небезпечні метеорологічні явища оприлюднив Український гідрометцентр.

"Вночі 12 жовтня у східних областях сильні заморозки в повітрі 0...-5°. ІІ рівень небезпечності, помаранчевий", - йдеться у попередженні.

Також, за даними синоптиків, у Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях заморозки 0...-5° очікуються поверхні ґрунту. Через це у вказаних областях оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Відео дня
В Україні оголошено попередження про заморозки / фото Укргідрометцентр

Погода в Україні - прогноз на 12 жовтня

За даними Українського гідрометцентру, 12 жовтня в Україні очікується мінлива хмарність. Без опадів, лише у північних та північно-західних областях вдень місцями пройде невеликий дощ.

Вітер буде південно-західний, 7-12 м/с, вночі в західних та північних областях, вдень в Україні подекуди пориви 15-20 м/с.

У Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях вночі заморозки на поверхні ґрунту, у східних областях сильні заморозки у повітрі 0-5°, температура вдень 13-18° тепла. На решті території вночі 5-10° тепла, вдень повітря прогріється до 16-21°, а на Прикарпатті потеплішає до 24°.

На Київщині 12 жовтня також очікується мінлива хмарність, вночі без опадів, вдень місцями невеликий дощ. Вітер буде південно-західний, 7-12 м/с, по області подекуди пориви 15-20 м/с.

Температура по області вночі 5-10° тепла, вдень 16-21° тепла. У Києві вночі 7-9° тепла, а вдень буде близько 20°.

Вас також можуть зацікавити новини: