Знову невтішні новини з окупованого Криму. Як живе півострів після повені, розповіли журналісти "Секретних матеріалів".

Окупований Крим завершив минулий тиждень у режимі надзвичайної ситуації. Вулиці міст та сіл там заливало водою, така погода буде там упродовж тижня. Оглядати анексовані території прибув самопроголошений "голова" Криму Сергій Аксьонов. 

Читайте такожУ Ялті критична ситуація: річка вийшла з берегів, місто може залишитися без світла (відео)"Яка користь від Аксьонова, який там плаває на човні. Там треба рішення приймати інженерні. Й ці інженерні рішення, вони нами розроблені, вони пройшли експертизу, вони спроектовані", - розповів Олександр Лієв, який до окупації був міністром курортів та туризму АРК. 

Він запевняє, що таких страшних наслідків негоди можна було б уникнути, якби країна-окупант хоч трішки цікавилась територіями, які силоміць відібрала.

За розрахунками експертів, зараз на іригаційну систему Криму треба вкласти понад 2 млн дол. "Але навіть ці гроші не дадуть гарантованої сталої води в Криму", - наголосив Лієв.

Однак чи будуть окупанти вкладати у це гроші, ймовірність невисока, адже пріоритет Путіна - не люди, а військові бази.

"Єдиним порятунком для потопаючого Криму могли б бути туристи, яких вже сьомий рік поспіль немає на півострові", - зазначають журналісти.

Інсайдерське джерело "Секретних матеріалів" повідомило, що зараз туристів на півострові кількість туристів незначна. І навіть росіяни не хочуть відвідувати Крим через високі ціни, які зараз, безперечно, підуть вгору.

Повінь у Криму: що відомо

В окупованому Криму потужна злива затопила місто Керч. У будинках у людей було понад півметра води, а автомобілі виявилися затопленими по самі вікна.

За даними місцевих ЗМІ, в місті випало півтори місячної норми опадів. Центр міста опинився весь у воді. Потоком води у місцевих жителів знесло ворота, залило двори й потонули автомобілі.

18 червня потужні зливи в окупованій Ялті призвели до сильної повені. В результаті негоди щонайменше вісім людей постраждало та один загинув.