У Ялті через потоп загинув хлопець / Facebook / Яніна Павленко

Потужні зливи в окупованій Ялті призвели до сильної повені. В результаті негоди вісім людей постраждало та один загинув.

Про це повідомила так звана "мер" Яніна Павленко в Facebook.

За її словами, один потерпілий зламав ногу і йому знадобилося хірургічне втручання.

"Вісім осіб постраждалих. З них один пацієнт прооперований - перелом щиколотки. Сім - з дрібними травмами, які не потребують стаціонарного лікування", - йдеться в повідомленні.

Читайте також"Оливковий прилив": в Одесі море "зацвіло" потенційно токсичними бактеріями (фото)

При цьому "чиновниця" повідомила, що в результаті потопу загинув 26-річний хлопець.

"У смт Краснокам'янка є загиблий-молодий чоловік, за попередньою інформацією змило потоком води", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу підконтрольний Кремлю голова окупованого Криму Сергій Аксьонов підтвердив інформацію про загибель чоловіка.

"У Ялті загинула одна людина 1995 року народження. Це перший летальний результат, пов'язаний з надзвичайною ситуацією на території Республіки Крим", - написав пособник окупантів у Facebook.

Водночас так звана "влада" Криму заявляє про зменшення опадів на території півострова.

Нагадаємо, що в окупованій Ялті після тривалих та потужних дощів вийшла з берегів річка Водоспадна, в результаті місто опинилося на межі катастрофи та може повністю залишитися без електропостачання.

Потоп у Керчі

Як повідомляв Погода УНІАН, раніше в окупованому Криму найпотужніша злива затопила місто Керч. У будинках у людей було понад півметра води, а автомобілі виявилися затопленими по самі вікна.

За даними місцевих ЗМІ, в місті випало півтори місячної норми опадів. Центр міста опинився весь у воді. Потоком води у місцевих жителів знесло ворота, залило двори та потонули автомобілі.

З інспекцією в затоплену Керч приїхав так званий голова окупованого Криму Сергій Аксьонов, через що "місцева влада" осоромилася.

Крім того, "велика вода" принесла місту та його жителям велику проблему - через потоп Керч залишилася без питної води.