УНИАН

Президент Петро Порошенко заявляє, що Росія посилила військову присутність на кордоні з Україною, декілька механізованих дивізій повністю готові до інтервенції.

Читайте такожПорошенко призначив командувача Об’єднаних сил

Про це він сказав з посиланням на доповідь командувача АТО під час виступу перед військовослужбовцями Збройних сил України в Луганській області.

Відео дня

За словами президента, Україна тривалий час живе в умовах російської військової загрози. «Вже не один рік ми з вами на фронті відбиваємо російську військову агресію», - сказав Порошенко.

«Зараз під час доповіді генерал Забродський (командувач сил Антитерористичної операції, командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ Михайло Забродський – УНІАН) детально доповів мені щодо посилення воєнної присутності РФ вздовж кордону і продовження перебування регулярних військ РФ на окупованих територіях», - зауважив президент.

За його словами, в період з 2014 року росіяни розмістили та реорганізували свої сили так, щоб підтримати швидке механізоване вторгнення як з півночі, так і зі сходу України. "Декілька механізованих дивізій повністю готові до інтервенцій", - додав Порошенко.