фото: УНИАН

Народний депутат Надія Савченко заявляє, що її тричі попереджали про наказ з Адміністрації президента України її вбити.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час брифінгу у Верховній Раді.

Читайте такожСавченко подала до суду клопотання про взяття Рубана на поруки

Відео дня

"Перший раз я отримала попередження, що є наказ Банкової на мою фізичну ліквідацію, від Адміністрації президента, від Тарана (екс-заступник глави Адміністрації президента Андрій Таранов), невдовзі після чого він загинув", - наголосила Савченко.

За її словами, вдруге вона отримала попередження від зовнішньої розвідки. "Другий раз я отримала попередження від зовнішньої розвідки, що є наказ на мою ліквідацію, знову таки з Банкової. Моя сестра особисто їздила спілкуватися з Кондратюком Валерієм (заступник глави Адміністрації президента, а до цього був начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони - УНІАН), щоб це зупинити", - сказала Савченко.

"Третього разу мене попередили, що так само я стою під ліквідацією з Банкової, і назвали підрозділ спеціальних сил, який буде виконувати цю роботу", - додала вона.

За словами Савченко, після цього вона "зрозуміла, що четвертий раз можуть не попередити".

Як повідомляв УНІАН, 15 березня Верховна Рада виключила Савченко зі складу Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони.

Того ж дня генпрокурор Юрій Луценко вніс до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. За словами Луценка, слідчі мають «неспростовні докази» того, що Савченко особисто планувала і давала вказівки щодо вчинення теракту в сесійній залі ВР.