REUTERS


Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час засідання Ради Безпеки Організації Об`єднаних Націй в Нью-Йорку.

”Ми закликаємо Росію, США та Європейський Союз зустрітися в Женевському форматі для того, щоби виробити вихід з цього тупика та закликати всі сторони дотримуватися духу і букви Мінських домовленостей. Ми не піддамося спробам Росії нав`язати визнання ”лідерів” цих районів в Луганську і Донецьку, яких вона хоче запросити на це засідання”, - зазначив Сергєєв.

При цьому він знову закликав Росію вивести всі війська з території України, звільнити українських заручників та розпочати спільні процедури щодо контролю державного кордону.

Відео дня

Читайте такожООН закликає не допустити, щоб ситуація на Донбасі перетворилася на затяжний воєнний конфлікт

Посол також закликав Росію припинити військові навчання поруч з українським кордоном.

”Нас вкрай турбує позиція Росія, яка маніпулює правом народу на самовизначення, і робить це знову. Ми за цим спостерігали в Криму, і зараз у Росії лише один пріоритет, одне завдання - підтримувати сепаратистів, створювати затяжний заморожений конфлікт”, - сказав Сергєєв.

Посол пояснив, що по цій причині Україна та міжнародне співтовариство не визнають псевдовибори в деяких районах Донецької та Луганської областей.

Також дипломат наголосив, що поставки Росією військової техніки та солдат підриває перспективи мирного врегулювання.