Москалькова каже, що зуби у Сенцова на місці / фото: Радио Свобода

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова стверджує, що внаслідок голодування український режисер Олег Сенцов «не схуд, він навіть додав кілька кілограмів».

Про це Москалькова заявила російському виданню «Новая газета».

Читайте такожАдвокат Дінзе сьогодні планує зустрітися із Сенцовим – омбудсмен

Відео дня

«Писали, що у нього зуби випали, що там мало не цинга – це не так, зуби на місці. Він… виглядає добре. Отримує підтримувальну терапію: вітаміни, глюкозу, білки. З власної згоди отримує. Тобто у нього фактично там як лікувальне голодування виходить. Ну а так голодування, протест – це його законне право», – цитує Москалькову газета.

Як повідомляв УНІАН, уповноважений Верховною Ради України з прав людини Людмила Денісова припускає, що незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова годують примусово, адже достовірної інформації про його стан здоров’я немає. 

Співробітники ФСБ РФ затримали Сенцова в Криму навесні 2014 року. Його переправили до Росії, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Російський суд у серпні 2015 року засудив його до 20 років ув'язнення. Сенцова тримають у колонії в місті Лабитнангі на Ямалі. 14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. 15 червня Денісову не пустили в колонію до Сенцова.