Також Муженко показав копію підписаного документа / фото УНІАН

Начальник Генштабу Збройних Сил України Віктор Муженко підписав наказ, який регламентує виконання командирами всіх рівнів управління виконання Закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону їхньої символіки".

Про це Муженко повідомив на своїй сторінці у Facebook, оприлюднивши копію документа.

facebook.com/v.muzhenko

Також глава Генерального штабу назвав присвоєння назв українських міст частинам російської армії "маркуванням території та озвученням претензій на землі інших народів".

Відео дня

Читайте такожУ МінТОТ назвали три сценарії деокупації Донбасу

"Щодо присвоєння так званих почесних найменувань частинам російської армії. 1. Українське військо має власні військово-історичні традиції і дії Росії ніяким чином на нас не впливають. 2. Своїми рішеннями росіяни продовжують свою давню традицію - красти чужу історію та славу. 3. Це маркування території та озвучування претензій на землі інших народів, до яких Росія немає ніякого відношення", - заявив Муженко.

Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін підписав укази про присвоєння почесних найменувань низці частин російської армії, зокрема, іменами українських міст Житомира, Ніжина і Львова.