США не визнають анексію Криму, запевнив Волкер / фото facebook.com/aksenov.rk

Спецпредставник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер наголосив, що США не планують визнавати анексію Криму Росією.

"Я думаю, що американські медіа поспішили з історією про можливість визнання анексії Криму. Білий дім висловився надалі дуже ясно – радник президента США з національної безпеки Джон Болтон і прес-секретар Білого дому Сара Хакабі Сандерс прояснили, що США не планують визнавати російську анексію Криму. Так і слід розуміти американську позицію", - заявив він в інтерв'ю німецькому телеканалу Ost West.

Читайте такожРосійський політолог пояснив, чому не варто турбуватися через скандальні слова Трампа про Крим

Відео дня

За словами Волкера, адміністрація президента США демонструвала послідовний підхід у питанні підтримки територіальної цілісності України.

"Говорячи про Україну ширше, я думаю, що Україна знає, що США дуже підтримували її в питанні відновлення суверенітету країни, її територіальної цілісності і світу, особливо в районах Східної України, де тривають бої. І я думаю, що адміністрація (а вже півтора року це адміністрація Трампа) демонструвала послідовний підхід у цьому питанні", - наголосив спецпредставник Держдепартаменту.

Раніше радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що визнання анексії Криму «не є позицією США», санкції проти РФ повинні залишатися.

Як повідомлялося, коли президента США Дональда Трампа 29 червня запитали, чи визнають США Крим частиною Росії, він відповів: "Ми подивимося".