Клімкін зазначив, що Росія хоче розвалити Україну / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголошує, що Російська Федерація не зацікавлена у нормалізації ситуації на Донбасі, бо хоче розвалити Україну.

Про це глава українського зовнішньополітичного відомства повідомив у соціальній мережі Facebook.

"Мені телефонують багато експертів і журналістів, просять прокоментувати російську пропозицію щодо «референдуму на Донбасі». Я цієї пропозиції не бачив, і, як правило, того, що не бачив - не коментую. Але щодо цієї зухвалості скажу коротко: ніхто, буквально ніхто не вірить у будь-яку можливість вільного і чесного волевиявлення на Донбасі в умовах російської окупації", - наголосив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожПроросійський голова МВС Італії їздив до Криму і щойно повернувся із зустрічі з Путіним – МЗС

"Щодо політичних та юридичних аспектів всім і так все зрозуміло. Але одну річ варто чітко усвідомити: Росію Донбас зовсім не цікавить, і наші українські громадяни на Донбасі, звичайно, теж", - підкреслив глава МЗС.

"Згадайте російські пасажі про федералізацію України, і ви одразу зрозумієте, що це не про Донбас. Це своєрідна «репетиція», яку Кремлівський режим штовхатиме, щоб розвалити нашу країну. Їм це не вдасться!", - запевнив Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, за даними Bloomberg, Путін під час зустрічі з Трампом, яка відбулася 16 липня у Гельсінкі, запропонував провести на окупованому Донбасі референдум про статус територій. У відповідь президент США запропонував не розкривати публічно пропозицію російського лідера, щоб розглянути її. У пропозиції Путіна йдеться про проведення голосування жителями окупованих територій щодо їхнього статусу за участю міжнародної спільноти.

Водночас в інтерв'ю CNBC Трамп заявив, що може стати найгіршим ворогом російського президента «з усіх, що в нього будь-коли були», якщо відносини між Росією і США не налагодяться.