/ Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні під час засідання круглого столу на тему «Судова реформа в Україні: професійна чи революційна?».

Заступник міністра стверджує, що позиція Мін’юсту полягає в тому, щоб запровадити триланкову систему судів з одночасною переатестацією всіх суддів в умовах, коли виконавча гілка влади не повинна мати до цього процесу відношення. Зокрема, за його словами, необхідно усунути політичний вплив виконавчого чинника у навчанні, призначенні та наборі суддів.

Читайте такожДепутати обіцяють відправити суддів-зрадників копати окопи в зоні АТОБондарчук заявляє, що міністерство підтримує повернення Верховному суду України повноважень вищої судової інстанції. 

Відео дня

Говорячи про зміни, які необхідно впровадити, він наголосив, що потрібно збільшити віковий ценз суддів мінімум до 30 років, закріпити необхідність стажу роботи в галузі права до 5 років.

”Ми пропонуємо - це теж наша позиція - позбавити Верховну Раду будь-якої участі у процесах призначення суддів і звільнення...”, - підкреслив він.

При цьому він повідомив, що пропонується встановити порядок, відповідно до якого Вища рада юстиції є єдиним незалежним органом судоустрою, відповідальним за вирішення всіх питань добору, кар`єри, відповідальності суддів, надання згоди на затримання і арешт.