REUTERS

Президент України Петро Порошенко повідомив, що за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на сході країни може відбутися ще одна розмова у “нормандському форматі”, тобто за участі президентів Франції, Німеччини та Росії.

Як передає кореспондент УНІАН з Польщі, про це Порошенко заявив під час спільної прес-конференції з президентом Польщі Броніславом Коморовським.

Читайте такожПутін віддав таємне розпорядження про перекидання «Іскандерів» до Калінінграду - ЗМІ

Відео дня

“Взята домовленість (в результаті телефонної розмови напередодні), що за підсумками Тристоронньої контактної групи у нас відбудеться ще одна розмова у “нормандському форматі”, - сказав Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Порошенко заявив, що засідання Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на сході України може відбутися в неділю, 21 грудня, у Мінську.

Сьогодні вночі Порошенко провів телефонні консультації у «нормандському форматі».

За даними прес-служби президента України, Порошенко провів телефонну розмову з президентом Франції Франсуа Олландом, Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Росії Володимиром Путіним.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання Мінського протоколу від 5 вересня та Мінського меморандуму від 19 вересня. Порошенко, Олланд, Меркель та Путін погодились щодо необхідності дотримання усіх пунктів цих домовленостей задля мирного врегулювання на Донбасі.

Читайте такожПутіну для порятунку рубля потрібно змінити політику стосовно України - радник Обами

Співрозмовники висловились за проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи для забезпечення прогресу з виконання Мінських домовленостей до кінця тижня. Зокрема, порядок денний зустрічі контактної групи має містити питання припинення вогню, виходу на лінію розмежування, яка закріплена в Меморандумі, відведення військ та важкого озброєння, а також якнайшвидшого звільнення усіх заручників.