REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Путін сказав на прес-конференції в Москві.

Відповідаючи на запитання УНІАН про полонених, Путін сказав: "Що стосується інших військовослужбовців, яких ви згадали, ми не вважаємо їх ніякими полоненими, вони містяться в місцях позбавлення волі та щодо них проводиться попередній розгляд, попереднє слідство в їх причетності до терористичної діяльності".

Читайте такожПутін розповів, коли Росія звільнить Савченко

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 17 грудня адвокат української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що Росія утримує близько 30 українських військовополонених у різних слідчих ізоляторах.

"З того, що нам відомо від правозахисників і деяких українських громадян, родичів тих, хто опинився в полоні під Іловайськом і були передані в Росію, ми знаємо, що мова йде про три десятки осіб", - сказав він.

За словами Фейгіна, серед цих 30 українських полонених, утримуваних у російських СІЗО, військовослужбовці різних "парамілітарних утворень", військовослужбовці Збройних сил України та регулярних частин.

"Вони перебувають у різних слідчих ізоляторах. Це підтверджують ряд правозахисних організацій, які займаються їх долею", - зазначив він і додав, що в цій ситуації український МЗС повинен звернутися в російський МЗС, звернутися до Слідчого комітету РФ по особам, які залучені у кримінальній справі, по якому проходить також Савченко, і вимагати представити цей список громадян України.

Як сказав Фейгін, успіх у справі Савченко стане прецедентом і буде сприяти звільненню інших українських військовополонених.