Міністерство культури розширило перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України / фото cultua.info

Міністерство культури України розширило перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці країни.

Як повідомляється на сайті міністерства, 20 вересня до списку було додано ще 4 особи - російського філософа Олександра Дугіна, політолога Ростислава Іщенка, військового історика Михайла Полікарпова та військового письменника Анатолія Терещенка.

Таким чином, в оновленому переліку вже 142 особи.

Відео дня

Читайте такожКабмін просить РНБО запровадити санкції проти видавництв РФ

Законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» внесено зміни до закону «Про кінематографію», яким передбачено, що Державне агентство України з питань кіно відмовляє у видачі або припиняє дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів зокрема, якщо одним з учасників фільму є фізична особа, включена до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Такий перелік осіб складає Мінкульт на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Так, на виконання вимог закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» СБУ надала Мінкульту список діячів культури, дії яких створюють загрозу нацбезпеці країни.