Хто фінансує партію «Свобода» Олега Тягнибока та як це пов’язане  із масовим отруєнням українців спиртним.

Розслідування щодо цього провели журналісти програми "Гроші".

Головним фінансистом партії, як був так і залишається Ігор Кривецький, якого в 90-х роках знали як кримінального авторитета на прізвисько Пупс, а тепер більш відомий, як «спиртовий король».

Він володіє елітним оздоровчим комплексом під Львовом, елітним клубом та готелем у центрі міста. Його вже звинувачували у нерозкритті фактів про судимість на посаді нардепа та ЗМІ не раз публікували матеріали про його кримінальну діяльність у минулому. 

Читайте такожСправа у нерухомості: ЗМІ розповіли про схему реорганізації лікарень, через яку тисячі пацієнтів та сотні лікарів можуть опинитись на вулиці

Суть справи у тому, що зараз керує державним монополістом "Укрспирт" Юрій Лучечко, який був радником попереднього глави Лабутіна, що зараз перебуває у розшуку через нанесення збитків державі на понад мільярд гривень. Обидва вони були призначені за квотою "Свободи", а фактично - з подачі того ж Кривецького. Власне вони і можуть покривати продаж контрафакту в Україні.

Експерти розповідають про механізм: один долар за літр, і можна гнати безкінечну кількість контрафактного алкоголю без сплати в держказну.

Заробітки наглядачів на цьому шалені - близько 9 мільйонів доларів щомісяця.

Наразі в Україні діє найбільший ринок контрафактного спиртного, який складає понад половину обігу алкоголю в країні.

Це приносить збитків державі щороку на 360 мільйонів євро.