Відео дня

Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко разом з лідерами країн світу у Парижі взяв участь пам’ятній церемонії, присвяченій 100 річниці завершення Першої світової війни.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, президент перебуває з робочим візитом у Франції.

Зазначається, що заходи почалися зранку в Єлисейському палаці та продовжилися біля Тріумфальної арки у Парижі. Участь у церемонії взяли президент Франції Еммануель Макрон з дружиною, президент США Дональд Трамп з дружиною, канцлер Німеччини Ангела Меркель, інші лідери країн "Великої сімки" та понад 70 глав держав та урядів країн світу, лідери міжнародних організацій.

Читайте такожМакрон закликав світових лідерів віддати перевагу ідеалам миру над іншими інтересами

Пам'ятні урочистості розпочалися з військової церемонії та виконання національного гімну Франції. Під час урочистого вшанування пам’яті загиблих у Першій світовій війні було запалено Вічний вогонь біля Тріумфальної арки. Молоді люди з різних країн зачитали спогади свідків – відомих письменників, які на власні очі бачили жахіття тієї війни. Церемонія завершилася проходженням військових у формі часів Першої світової війни.

Крім того, глава Української держави візьме участь у відкритті «Паризького форуму заради миру», який ініційований gрезидентом Франції.

"Ключовим завданням Форуму є зміцнення справи миру шляхом покращення глобального управління та підтримки дій, які сприяють зниженню міжнародної напруги, співпраці між державами для вирішення транскордонних проблем. За прикладом Паризької конференції з питань клімату, «Паризький форум заради миру» має за мету стати платформою для обміну досвідом і новаторськими рішеннями, яка об'єднає всіх учасників процесу глобального управління: Глав держав і урядів, представників управлінських органів місцевого та національного рівнів, регіональні та міжнародні організації, громадянське суспільство", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Парижі світові лідери відзначать 100-річчя завершення Першої світової війни.