Австрія закликала провести завтра зустріч комітету з безпеки \ facebook.com/petroporoshenko

На тлі ескалації напруження між Росією і Україною австрійське головування скликає на 27 листопада засідання так званого Політичного й безпекового комітету на рівні постійних представників держав Євросоюзу.

Читайте такожЗСУ приведені у повну бойову готовність

Про це сьогодні у Брюсселі повідомила Карін Кнайсл, міністр Австрії з питань Європи, інтеграції та закордонних справ, передає радіо Свобода. «Австрія та її уряд закликали провести завтра зустріч Політичного та безпекового комітету. Мета – знайти спільну позицію Європейського союзу. Сьогодні буде засідання Ради Безпеки ООН», – повідомила австрійський міністр.

Відео дня

Представниця уряду Австрії, яка керує Радою ЄС, зауважує, що австрійське головування наразі цілком заглиблене у збір та вивчення всіх деталей інциденту біля Керченської протоки.

«Ми перебуваємо у процесі збору всіх елементів, щодо того, що саме і коли трапилося. Я звернулася до генерального секретаря міністерства закордонних справ Австрії з вимогою зв’язатися із послами Росії та України, щоб висловити їм нашу глибоку стривоженість та запевнити, що ми працюємо над деескалацією ситуації», – заявила Карін Кнайсл.

Вона додає, що весь час перебуває на зв’язку зі своїми колегами й партнерами у пошуку рішення та для «надання їм окремих наказів і директив».

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три кораблі. Шістьох українських військових поранено, двоє у важкому стані.