Понад 50 адвокатів висловили бажання захищати українських полонених в Росії / REUTERS

В Росії сформовано список з 50 адвокатів, які побажали долучитися до справи схоплених біля берегів Криму українських військових.

Читайте такожУкраїна оскаржила захоплення своїх кораблів РФ в Міжнародній морській організації

Як повідомляє «Новая газета», про це розповів адвокат Микола Полозов, який координує захист українців.

Відео дня

«Формування списку завершується сьогодні. Захищати українських військовополонених висловили бажання понад 50 адвокатів, серед них є кримські, московські, представники адвокатських об'єднань та окремі адвокати. Завтра я привезу список до Києва, де він буде розглянутий міжвідомчою групою і буде прийнято рішення», — пояснив він.

Адвокат також повідомив, що слідче управління ФСБ досі не відреагувало на його заяву з проханням назвати слідчого по справі.

Через це сьогодні Полозов не зміг потрапити до свого підзахисного з числа українських моряків, які містяться в московському СІЗО «Лефортово».

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполя.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українським кораблям, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим "судом" в Криму, після цього їх відправили в московські слідчі ізолятори "Лефортово" та "Матроська тиша".

Сьогодні уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова розповіла, що уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила їй: захоплених поблизу Керченської протоки українських моряків розселять у слідчому ізоляторі «Лефортово» в камерах для двох ув'язнених разом з російськими в`язнями.