REUTERS

Командувач Військово-морськими силами Збройних сил України Ігор Воронченко прибув до Вашингтона, де у нього заплановані зустрічі з представниками Міноборони США, зокрема, з головнокомандувачем ВМС США Джоном Річардсоном.

Читайте такожГлава ВМС України заявивши про готовність обміняти себе на захоплених Росією моряків

Про це повідомляє "Голос Америки".  Мова на переговорах піде про агресії Російської Федерації проти групи кораблів Військово-Морських сил України. Зокрема, президент США Дональд Трамп раніше заявляв, що хоче знати, чи попереджала Україна Росію перед тим, як рушила кораблі до Керченської протоки.

Відео дня

Крім інциденту, Україна і США обговорять двосторонню співпрацю у сфері безпеки та втілення нової стратегії ВМС України.

"Уряд США тісно працює із союзниками та партнерами у Європі та світі, щоб підтримати прагнення України до дипломатичного та мирного вирішення агресії Росії, включно із нещодавнім неспровокованим нападом на українські кораблі у Чорному морі.

Лідери Міноборони США підтвердять підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які включають і територіальні води, та право українських кораблів користуватись міжнародними морськими шляхами.