Після позачергового засідання Синоду в Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що не визнають створення помісної церкви в Україні.

Про це повідомив керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Відповідне відео опубліковане на сайті Української православної церкви Московського патріархату.

Читайте такожСтала відома офіційна назва нової церкви в Україні

Митрополит УПЦ МП заявив, що на соборі об'єдналися "дві неканонічні структури", тому для "Української православної церкви рішення цього зібрання не має ніякого значення".

"Як і раніше, в Україні є тільки одна канонічна церква, це УПЦ МП, яку очолює митрополит Онуфрій. І це визначають всі помісні православні церкви", - упевнений керуючий справами УПЦ МП.

"Українська православна церква жива, діє і служить своєму народові", - заявив представник УПЦ МП.

Раніше повідомлялося, що двох учасників Об'єднавчого собору 15 грудня від УПЦ МП звільнили з посад та заборонили їм служіння. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Синоду УПЦ МП 17 грудня.

"Священний Синод звільнив з керування єпархією та заборонив у священнослужінні митрополиту Вінницькому і Барському Симеону, а також заборонив у служінні й зняв з посади вікарного єпископа Київської митрополії, митрополита Переяслав-Хмельницього і Вишневського Олександра", - оголосили за результатами засідання.