Марія Захарова / REUTERS

У Росії заявили про можливі дзеркальні заходи в разі нових висилок російських журналістів з України.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це на брифінгу заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, відповідаючи на запитання, чому Росія не вживає дзеркальних або асиметричних заходів для українських журналістів.

Зокрема, Захарова стверджує, що такі запитання в МЗС не поодинокі, і вона отримує постійні закиди і листи з критикою щодо того, що в Росії режим роботи українських журналістів не змінювався і відповідає правилам акредитації, тоді як «наших журналістів не пускати не лише на офіційні заходи, а й навіть на кордон».

Відео дня

Вона зазначила, що в МЗС РФ приходять скарги, чому «українських журналістів не тільки пускають, але і дають їм слово».

Читайте такожУ Росії відреагували на плани України про новий прохід суден через Керченську протоку

Захарова вважає, що російській стороні негоже уподібнюватися «тим, кого ми критикуємо, і ми діємо строго за законом, і правила акредитації у нас єдині для всіх».

За її словами, коли дискримінуються російські журналісти, «МЗС РФ апелює до міжнародних організацій і намагається вирішувати на двосторонній основі».

«Є ситуації, коли ми бачимо, що крім силового пресингу, політичного накату, є ще пряма загроза з боку силовиків, влади тієї чи іншої країни на адресу російських журналістів, аж до їх депортації. Ось коли йдеться про щось подібне, то в останні роки, на жаль, ми змушені були діяти дзеркально», - сказала Захарова.

Вона запевнила, що МЗС і далі надаватиме всі можливості для роботи на території РФ усім журналістам, в тому числі українським.

«Але в разі, коли стосовно журналістів застосовують такі заходи, як висилки, ми змушені діяти дзеркально», - підсумувала вона.