Ілюстрація REUTERS

Російський політолог, доктор історичних наук, дослідник Chatham House Лілія Шевцова висловила думку, що численні надії на можливість врегулювання конфлікту між Україною і Росією зазнали фіаско, незважаючи на ряд спроб.

Під час чату на Главреді експерт підкреслила, що ймовірність розміщення миротворців на Донбасі стала на деякий час надією на стабілізацію ситуації.

Читайте такожПутін на прес-конференції - журналісту УНІАН: ви хочете влаштувати скандал? (відео)

Відео дня

"Я, чесно кажучи, не бачу жодного прогресу у вирішенні конфлікту між Росією і Україною. А точніше – у виході з неоголошеної війни між двома країнами. Деяку надію створила ідея миротворчих сил і згода Путіна (у розмові з Меркель) її обговорювати. Але виявилося, що Росія все ще сприймає ідею миротворчих сил, як охорону місії ОБСЄ без розширення їх повноважень на кордон Росії та України. У цьому випадку сама ідея втрачає сенс", - сказала спікер.

За словами Шевцової, ще одним шансом для налагодження відносин між країнами можуть стати вибори президента, які в Україні мають відбутися в 2019 році.

"Але після президентських виборів в Україні можна очікувати пожвавлення двостороннього діалогу з питань умиротворення", - підсумував політолог.

Як повідомляв УНІАН, політолог пояснила, чому Росії невигідна масштабна війна з Україною.