Едем Бекіров / Скріншот - Facebook, Телеканал ATR

Стан здоров'я незаконно заарештованого кримськотатарського активіста Едема Бекірова поганий, але стабільний.

Як повідомляє "Крим.Реалії", адвокат Олексій Ладін зазначив, що Бекірова помістили у відділення ендокринології Республіканської клінічної лікарні імені М. А.Семашка в окупованому Сімферополі.

"Сьогодні відвідав його в лікарні. Стан поганий, але стабільний. Проблеми з тиском і ногою, страждає від судом, сказав, що не спав майже всю ніч. Після огляду ендокринолога і призначення лікування у нього стабілізувався цукор", - повідомив адвокат.

Відео дня

Він додав, що сьогодні активіста оглянуть пульмонолог і кардіолог, після чого лікарі зможуть призначити йому комплексне лікування.

"У нас є всі підстави очікувати, що йому змінять запобіжний захід. Якби б не було підстав, його б і не вивезли з СІЗО", - вважає захисник.

Читайте такожПолітв'язень Бекіров розповів про насильне вилучення слини російськими силовиками

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінмежі з окупованим Кримом і вивезли в будівлю ФСБ РФ в Сімферополі.

Бекірова обвинувачують у зберіганні, поширенні та транспортуванні більш як 10 кг тротилу і 190 бойових патронів.

Йому нещодавно зробили складну операцію на серці, але не надають медичної допомоги. Також у Бекірова ампутована нога.

13 грудня так званий "суд" у Сімферополі обрав Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в СІЗО до 11 лютого 2019 року.

15 січня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Бекірова вивезли до сімферопольської лікарні ім. Семашка на медичне обстеження.