Президент зауважив, що пріоритет членства в ЄС і НАТО буде зафіксований безпосередньо в Конституції / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко переконаний, що Україна впевнено прямує до членства в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору.

Як повідомили у прес-службі глави держави, про це він сказав на щорічній зустрічі з іноземними дипломатами.

«Ми впевнено йдемо своїм шляхом. Це шлях побудови демократичної, правової, європейської держави, яка чітко і цілеспрямовано прямує до членства в Європейському Союзі і НАТО. Це шлях нашого національного консенсусу, національної ідеї. І з цього шляху, я впевнений, ми вже не звернемо», - наголосив Порошенко.

Відео дня

Глава держави підкреслив, що поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з ЄС є «нашим дороговказом повномасштабної економічної інтеграції до спільного європейського ринку».

Читайте такожПорошенко переконаний, що Україна стане повноправним членом НАТО і Євросоюзу

«Україна успішно впроваджує докорінні зміни у сфері безпеки і оборони держави. Українська армія вже увійшла у десятку найпотужніших армій Європи. А прийнятий у минулому році закон про національну безпеку ще більш швидкими темпами наближатиме нас до стандартів НАТО», - додав він.

Президент зауважив, що пріоритет членства в ЄС і НАТО буде зафіксований безпосередньо в Конституції. «Сподіваюся, що цю мою ініціативу ближчим часом у другому читанні підтримає український парламент. Це стане нашим додатковим запобіжником проти будь-яких спроб реваншу», - зазначив Порошенко.

Президент також подякував Сполученим Штатам та іншим стратегічним партнерам України за підтримку та допомогу. «В Україні високо цінують трансатлантичне лідерство Вашингтону у питанні протидії російській агресії та підтримки України. Без перебільшення історичним стало рішення надати Україні «Джавеліни». Як фактор стримування, це не лише значною мірою посилило безпеку нашої держави. Це надало довгоочікуваний сигнал і для наших партнерів», - зазначив президент.