Востаннє Полторак відвідав саміт НАТО у Брюселі в липні 2018 року \ УНІАН

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє про зміну настроїв членів Північноатлантичного альянсу останнім часом щодо можливого членства України.
Читайте такожУкраїна має шанс вступити до НАТО після Македонії – посол

Про це він сказав в інтерв’ю «Урядовому кур’єру», відповідаючи на запитання, як еволюціонують відносини з НАТО. «Уже понад чотири роки спостерігаю за настроями у штаб-квартирі НАТО щодо України. Спершу нас сприймали не надто серйозно. Згодом не розуміли, як це можна зробити (вступ до Альянсу – ред.), а вже під час останньої зустрічі у Брюсселі фактично всі казали про необхідність нашого прискореного вступу в НАТО. Ми за всіма напрямами отримуємо від них допомогу. Особливо це стало відчутно недавно — після акту відкритої агресії Росії», – розповів Полторак.

За словами Полторака, зокрема, за останні півроку з очільником оборонного відомства Великої Британії Гевіном Вільямсоном він зустрічався п’ять разів. «Існували певні труднощі, коли Угорщина заблокувала формат зустрічей у штаб-квартирі НАТО на рівні міністрів оборони, але ми, однак, значно активізували двосторонні зустрічі з колегами із країн Альянсу», - додав Полторак.

Відео дня

Він зазначив, що обсяг завдань, які слід виконати на шляху до НАТО, значний. Зокрема, у найближчий рік потрібно завершити реформу Міноборони та органів військового управління. «Це одна з найскладніших реформ — тут треба підходити дуже обережно, щоб не порушити управління військами», - прокоментував він.

Востаннє Полторак відвідав саміт НАТО у Брюселі в липні 2018 року. Також протягом 2018 року він кілька разів зустрічався з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії Гевіном Вільямсоном у Києві й Лондоні.