Янукович так і не виступив у суді з останнім словом через нібито отриману травму / фото УНІАН

Екс-президент Віктор Янукович, якого 24 січня суд у Києві засудив до 13 років в'язниці заочно, перебуває у клініці Москви, де досі проходить реабілітацію після спортивної травми.

Про це в ефірі Громадського повідомив адвокат Януковича Віталій Сердюк.

За словами захисника, наразі йому невідома реакція Януковича на вирок Оболонського суду Києва. Він додав, що зможе оприлюднити позицію екс-президента після «особистої зустрічі».

Відео дня

На питання, де і в якому стані наразі перебуває Віктор Януковича, адвокат сказав:

Читайте такожВплив керівництва Росії на Януковича суд вважає за пом’якшувальну обставину - вирок

«Під час нашої останньої зустрічі близько тижня тому він перебував в одній з московських клінік, проходив реабілітацію після проведеної операції після спортивної травми... Йде на поправку, почуває себе нормально — сказав, що «спорт не кине».

24 січня Оболонський районний суд Києва 24 січня заочно засудив екс-президента Віктора Януковича до 13 років в'язниці у справі про держзраду. Захисники Януковича заявили, що планують оскаржити вирок суду.

Зазначимо, що 23 січня адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк повідомив, що він та екс-президент не отримували повісток до суду у справі про держзрду.

Нагадаємо, у грудні минулого року адвокати Януковича заявили, що він отримав важку травму і в нерухомому стані перебуває у лікарні Москви. Через травму, за словами адвокатів, Янукович не може виступити з останнім словом. Водночас суд дозволив Януковичу виступити з останнім словом у суді з лікарняного ліжка.

Раніше на судових дебатах адвокати намагалися переконати суд у тому, що Янукович утік внаслідок «державного перевороту».

Процес над колишнім президентом України Віктором Януковичем, якого звинувачують у державній зраді, завершився — 5 грудня судді відправилися до кімнати для нарад, щоб винести вирок. Янукович так і не виступив у суді з останнім словом через нібито отриману травму.