Росія не має геополітичного та етнонаціонального майбутнього / фото УНІАН

Нації під назвою "росіяни" просто не існує, а назву "Росія" було вкрадено у нашого народу.

Таку думку для видання "Главред" висловив директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін.

"Як відомо, сама назва "Росія" з'явилася дуже просто - це була калька з латинського написання "Rus". Але насправді це - наша назва. Саме Петро I вкрав назву "Русь" у нашого народу. Так що Русь - це протоназва України. І тому ніяких росіян не існує", - запевняє Соскін.

Відео дня

Читайте також"Не при Путіні": російський політолог спрогнозував, коли Україна і РФ подружаться

За його словами, росіяни - це набір національних республік із різними національними етносами: фінно-угорськими, тюркськими, уральськими та іншими.

"І як тільки не стане Путіна, ці етноси почнуть будувати свої власні держави. Тим більше, національні етноси в значній частині республік переважають або близькі до 50%", - вважає експерт.

Соскін переконаний, що Російська Федерація не має геополітичного та етнонаціонального майбутнього, тому вона повинна розпастися, і чим швидше це трапиться, тим краще буде для всіх.

"Тому усунення Путіна (а все до цього йде, тому що еліти вже не можуть терпіти, він себе повністю вичерпав, і у нього немає світової перспективи) відразу зніме багато існуючих проблем", - зазначає експерт.