СБУ закликає громадян бути пильними / фото УНІАН

Служба безпеки України запобігла спробі залучення на замовлення російських спецслужб громадянина до підпалу храму колишньої УПЦ МП з метою дестабілізації ситуації в країні на релігійному грунті.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, співробітники відомства встановили, що спецслужби РФ та підпорядковані їм «МГБ ЛНР/ДНР» здійснюють пошук виконавців, які за 2 тис. доларів готові вчинити підпали культових споруд колишньої УПЦ МП.

За умови надання як звіту відеозапису злочинних дій, зловмисник пообіцяв надіслати 2 тис. доларів на картковий рахунок, відкритий в одному з українських банків.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині СБУ затримала торговців вибухівкою

За даними СБУ, алгоритм дій, запропонованих іноземною спецслужбою виглядав таким чином (мовою оригіналу): «Нарисовать на месте любой из предложенных символов; Начать съёмку, снять темноту и момент возгорания. Снять секунд 10 горения. Дотла жечь не обязательно, главное, чтобы здание храма начало гореть. Объект любой. На выбор. Обязательно МОСКОВСКИЙ ПАТРИАРХАТ. На акцию телефон брать БЕЗ СИМ-КАРТЫ, в момент съёмки поставить телефон в авиарежим, чтобы труба не засветилась на каком-нибудь вай-фае».

У прес-центрі зауважили, що СБУ вже запобігла спробі залучення громадянина України до скоєння на замовлення російської сторони такого злочину.

«Однак вербувальна діяльність іноземної спецслужби продовжується. У зв’язку з цим СБ України закликає громадян бути пильними і, в разі отримання подібного роду «замовлень», невідкладно інформувати вітчизняну спецслужбу», - сказано у повідомленні.