Президент Литви Даля Грібаускайте / REUTERS

Президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що Вільнюс запропонує ввести додаткові санкції відносно Росії, якщо РФ буде продовжувати агресивну політику в Україні та в Керченській протоці.

Читайте такожГрібаускайте: ЄС буде й далі тиснути на Росію

Про це повідомляє Delfi. За її словами, якщо Росія продовжить агресивну політику в Україні, то Литва і запропонує додаткові санкції.

Відео дня

"Якщо події і далі будуть розвиватися погано, і Росія не стане розмовляти, а також буде продовжувати агресивну політику по всій Україні, поза всяким сумнівом, ми запропонуємо та додаткові санкції", - сказала глава Литви.

Крім того, Грібаускайте підкреслила, що Європейський союз на наступному тижні повинен оголосити, скільки людей буде внесено в санкційний список після агресії в Керченській протоці.

"Вони мені відомі, але коментувати ще рано", - сказала Грібаускайте.

На питання, чи достатньо розширення "чорного списку", вона відповіла, що "метою санкцій не є кількість".

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні повідомила, що рішення про нові санкції проти Росії можуть бути ухвалені у наступні кілька тижнів. Вона заявила, що офіційне ухвалення нормативних актів стосовно нових санкцій буде завершено найближчими днями.

15 лютого Порошенко повідомив, що ЄС вже затвердив "азовський пакет" санкцій проти РФ через захоплення в полон українських моряків та суден й ухвалить його на початку наступного тижня.

Агентство Reuters з посиланням на два дипломатичні джерела у Брюсселі поінформувало, що ЄС запровадить санкції проти 8 росіян.