Порошенко почне качати мовну тему, щоб загасити скандал про обкрадання армії – нардеп БПП / фото УНІАН

«Політикум трясе після розслідування, яке провели журналісти Bihus.Info, про корупцію найближчого оточення Петра Порошенка, а частина фракцій вимагають почати процедуру імпічменту щодо Порошенка і створити слідчу комісію в Раді», - пише у своєму телеграм-каналі колишній журналіст, нардеп від БПП Сергій Лещенко.

За його словами, незважаючи на те, що одним з фігурантів «схематоза» є найближчий соратник Порошенка Олег Гладковський, який разом з сином міг бути замішаний в аферах, сам Порошенко поки ніяк не коментує цю тему.

Читайте такожДжерелом зливу інформації про розкрадання в оборонці міг бути Матіос – журналіст«Тим часом ні звуку не промовив чоловік, який привів цих всіх людей у владу і побудував систему безкарності - Петро Порошенко. Його тактика - нічого не коментувати, чекати, коли скандал "сам розсмокчеться" - і придумувати нову гучну тему, здатну відвернути політикум від скандалу з корупцією і посварити суспільство навколо штучно розкрученого протистояння", - пише Лещенко.

Він уточнив, що, за його інформацією, найближчим часом Порошенко почне знову піднімати традиційно болюче в Україні питання мови.

«За моєю інформацією, найближчим часом Порошенко почне проштовхувати закон про мови у другому читанні. Мовне питання - це традиційно "універсальна таблетка" від усіх проблем. Тема викликає грандіозні сварки по всій країні. У загальних криках повинна згаснути тема крадіжок на армії і представити Порошенка головним патріотом України», - повідомив нардеп.

«Тому стежте за руками президента - вже скоро весь фокус уваги він спробує переключити на тему мови», - додав Лещенко.

Як повідомляв УНІАН, напередодні проект «Наші гроші з Денисом Бигусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також - на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали жодним нормам якості, накручувалися в рази. Цей «товар» за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» продавали на оборонні заводи.

Таким способом група нібито отримала від «Укроборонпрому», щонайменше, 250 млн грн. Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкою».