В ГПУ заперечують причетність убитого в Києві чоловіка до справи "діамантових прокурорів" / Фото УНІАН

Убитий сьогодні у Києві ювелір Сергій Кисельов не був свідком у так званій справі "діамантових прокурорів" Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна.

Про це речник Генпрокуратури Андрій Лисенко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вбитий громадянин Кисельов не має процесуального статусу в кримінальному провадженні, яке розслідувала Генпрокуратура. Він не був ні свідком, ні заявником, ні потерпілим у провадженні, яке вже слухається кілька років в суді, де на лаві підсудних перебувають колишні прокурори Корнієць та Шапакін", - зазначив Лисенко.

Відео дня

Читайте такожУбитий в Києві чоловік виявився центральною фігурою у гучній справі "діамантових прокурорів"

Також він додав, що ці прокурори були затримані за підозрою в отриманні хабара в особливо великих розмірах.

"Відповідно, заява про нібито вбивство головного свідка у справі «діамантових прокурорів» - неправда!", - підсумував Лисенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 березня у Києві в Дніпровському районі в автомобілі Mercedes застрелили чоловіка. До правоохоронців близько 11.15 надійшло повідомлення, що в автомобілі, припаркованому у дворі будинку на вулиці Флоренції, пролунав постріл, після чого з машини вибіг невідомий та втік у двори. У салоні Mercedes правоохоронці виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови, місцевого жителя, 1960 року народження.

Джерело у Національній поліції повідомило УНІАН, що застреленим в автомобілі чоловіком є ювелір Сергій Кисельов.

За даними ЗМІ, Кисельов був власником ювелірного підприємства, проте за часів президентства Віктора Януковича проти нього було порушено кримінальну справу. У Кисельова були вилучені коштовності нібито в рамках цієї справи. Пізніше Кисельов начебто упізнав деякі зі своїх коштовностей, які були вилучені при обшуку у так званих "діамантових прокурорів".

Читайте такожДружина "діамантового" прокурора задекларувала 7 земельних ділянок

Разом з тим співрозмовник агентства зазначив, що не варто однозначно пов’язувати вбивство Кисельова зі справою "діамантових прокурорів".

Колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та екс-першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна затримали 5 липня 2015 року за отримання хабара в розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у Шапакіна було вилучено 400 тис. дол., а у Корнійця - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

4 січня 2016 року Генеральна прокуратура передала провадження стосовно так званих "діамантових прокурорів" до суду.